Artykuły

Kraków. Kulinarne przygody Wojciecha Pszoniaka

O magii stołu, przyjaciołach i kulinarnych niespodziankach opowiadał 17 stycznia w Krakowie Wojciech Pszoniak. Okazją do spotkania się publicznością była promocja książki aktora "Pszoniak & Co, czyli Towarzystwo Dobrego Stołu".

Pierwsza potrawa, którą przyrządził Wojciech Pszoniak, okazała się niejadalna. Bo śledź, którego chciał usmażyć dla siebie i dla matki, był prosto z beczki, cokolwiek słony. - Nawet nasz pies, równie głodny jak my, nie chciał go zjeść - wspomniał aktor podczas wieczornego spotkania w sali im. Wyspiańskiego PWST.

Wraz z aktorem przy stole zasiedli: żona - Barbara Pszoniak, dwóch kucharzy- Jan Baran i Karol Okrasa, Andrzej Dudziński i Magda Dygat, Kazimierz Wiśniak i Joachim Mencel. Na scenę zawitała na chwilę Krystyna Zachwatowicz.

Pretekstem do spotkania się była promocja książki Pszoniaka, która ukazała się nakładem wydawnictwa Noir sur Blanc. To nie tylko przepisy, ale też opowiadania o ludziach, których aktor niegdyś gościł i podejmował jeszcze niedawno egzotycznymi w Polsce przysmakami. Smaku dodają ilustracje m.in. Cieślewicza, Młodożeńca i Topora.

Pracownia

X
Nie jesteś zalogowany. Zaloguj się.
Trwa wyszukiwanie

Kafelki

Nakieruj na kafelki, aby zobaczyć ich opis.

Pracownia dostępna tylko na komputerach stacjonarnych.

Zasugeruj zmianę

x

Używamy plików cookies do celów technicznych i analitycznych. Akceptuję Więcej informacji